DATUM: 26 sep-1 okt 2023 
LOCATIE: Keulen, Wuppertal, Düsseldorf
MEER INFO: klik HIER


Multiphonics Festival

Het Duitse Multiphonics Festival waar de klarinetfamilie een prominente plek inneemt, beleeft dit jaar de tiende editie. Er zijn in totaal vijftien rietblazers op de  klarinet actief in de verschillende bands en voor de workshop/masterclass in Keulen. De muziek van deze bands is heel uiteenlopend, maar als je toch wilt indelen of categoriseren: het valt allemaal onder de noemers jazz of wereldmuziek.
Uit Duitsland zijn aanwezig: Annette Maye, Leonard Huhn, Georg Wissel, Andreas Wagner, Rainer Weber, Samantha Wright; uit Portugal: Joana Queiroz, Maria Beraldo; uit Frankrijk: Hélène Duret, Bastien Weeger, Julien Stella, Mohammed Najem; uit Zweden: Magnus Lindberg.
Fie Schouten (zie foto) geeft de masterclass. In de masterclass komt ‘oefenen’ en ‘samenspelen’ aan de orde. Dus: hoe studeer je nu het beste, hoe deel je het in, hoe blijf je fit, hoe pak je iets moeilijks het beste aan, hoe verbeter je jezelf. Daarnaast wordt er actief gewerkt aan het samenspel. Het eerste uur is bedoeld voor vakstudenten, daarna is er een sessie van drie uur, inclusief pauze, voor alle niveaus en een mix van blazers (dus niet alleen klarinet).


@