DATUM: 15 januari 2023 (12.00 uur)
LOCATIE: Immanuelkerk, Overwinningsplein, Groningen 

15 januari 2023: Het is tijd!  

Concert om te verbinden en de ogen van de politiek te openen

Dit gratis toegankelijke concert door alumni en studenten van de Master of Music van het Prins Claus Conservatorium is een vreedzaam protest om op te komen voor studenten en daarnaast generaties te verbinden.

Ontwikkelingsachterstanden vanwege de Covid-19 crisis, een (studenten)huizen tekort, collectief uitgesloten van de energie toeslag, mentale problemen en een rente op de studielening in plaats van een tegemoetkoming. De verloren generatie, de vergeten generatie, de pechgeneratie, allemaal benamingen voor de generatie studenten die nu studeren of net afgestudeerd zijn. Het is een generatie die meer wordt gezien als verloren zaak of bsn-nummer dan als individuen. Tijd om in actie te komen! Protesteren op De Dam lijkt niet meer van deze tijd, vanwege de grimmige sfeer die er plotseling kan ontstaan. Dus hoe kunnen we met het delen van onze individuele talenten de wereld een beetje opschudden? Met een vreedzaam protest, in de vorm van een concert, dat mensen en politici aan het denken zet en deuren opent om over deze kwesties te praten.

Doordat het concert gratis toegankelijk is voor iedereen kan het ook verbinding brengen tussen generaties, mensen warmte geven, saamhorigheid brengen en een hart onder de riem steken voor iedereen die dat nodig heeft in deze moeilijke tijd. Daarnaast wordt het concert ook als livestream aangeboden zodat mensen die aan huis gekluisterd zijn ook kunnen meegenieten. Het biedt zoveel meer dan een “gewoon” protest. Er worden werken gespeeld uit het klassieke, jazz en hedendaagse muziekrepertoire, voor ieder wat wils. Van o.a. Tsoupaki, Bach, Verhelst en als afsluiting een muzikale verrassing, een première met als inspiratie een erg bekend muziekstuk. De stukken worden gespeeld door Petr Agapov (drums), Femke van den Bergh (basklarinet),
Gabriele Bertosi (basgitaar), Emma Zarzuela Castro (cello), Bea Galán (piano), Samuel Gonzalez (marimba), Robert IJserinkhuisen (componist), Giordano Mor (trombone), Apostolos Pagonis (cello), Elena Rota (cello), Tonke Suithoff (piano) en Vittorio Zelocchi (cello).


@