DATUM: 8 okt 2023
LOCATIE: MFC De Spil, Lupinestraat 12, Arnhem
OPGAVE: klik HIER

Klarinetmiddag met AKK 

Het Arnhems Klarinettenkoor organiseert een middag (13.00-17.00 uur) met workshops en samenspel voor gevorderde klarinettisten. Naast het plezier van het samenspelen, gaat het deze middag erom nieuwe speeltechnieken en studiemethoden te ontdekken. Er worden ook enkele stukken ingestudeerd om aan het einde van de dag te spelen voor (beperkt) publiek. Deelnemers kunnen meedoen aan 2 van de 4 workshops:
• In de workshop van Boukje Musch ga je aan de slag met samenspel: luisteren, ruimte geven en nemen en kleur bekennen. Samen zoeken naar eenheid en balans.
• Corien Hoepman behandelt de nieuwste inzichten van het lerend brein en hoe je die kunt inzetten om muziekstukken in te studeren.
• Peter Koetsveld geeft je veel tips om ontspannen en met veel muzikaliteit te spelen. Ook weet hij veel te vertellen over je instrument, mondstukken, rieten en rietbinders.
• Peter Beerkens gaat met de grotere klarinetten bezig, van alt- tot contrabasklarinet: wat is de juiste blaas- en speeltechniek en hoe zorg je voor een goede balans met de hogere klarinetten en andere instrumenten?
De deelnamekosten bedragen € 25, koffie en thee zijn gratis.


@