DATUM: 26 & 27 mei 2022
LOCATIE: Adams, Ittervoort 
INFO:
 www.adams-music.com/evenementen

Blaasmuziek in de Adamsfabrieken

In het Hemelvaartsweekend vormen de fabriekshallen van Adams Musical Instruments in Ittervoort twee avonden op rij het decor voor een programmering met drie harmonieorkesten en vier gerenommeerde dirigenten.

Op donderdagavond 26 mei 2022 spelen beide Thorner harmonieën: de Koninklijke Harmonie en Harmonie St. Michaël van Thorn. St. Michaël brengt onder leiding van Ivan Meylemans een programma met onder andere de Rosenkavalier Suite van Richard Strauss. De Koninklijke Harmonie onder leiding van Jan Cober (foto) speelt twee werken van Oscar Navarro: Infierno y Cielo en Leyendas, in het tweede werk zal klarinettist Fons Klesman de solorol op zich nemen.

Op vrijdagavond 27 mei treedt de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWF) aan. Het orkest brengt allereerst de wereldpremière van Nitescence Crépusculaire geschreven door de Franse componist Alexandre Kosmicki in opdracht van Adams Musical Instruments in het kader van haar 50-jarig jubileum. Vervolgens verschijnt Mauro Martins (Portugal) op het podium als euphoniumsolist voor Johan de Meij’s spectaculaire UFO Concerto. Na de pauze wordt de avond feestelijk afgesloten met een programma vol lichte muziek onder leiding van Jean-Pierre Cnoops.


@