DATUM: 17-20 april 2021
LOCATIE: online 
KOSTEN:
 gratis voor toehoorders

Online masterclass Charles Neidich

De Amerikaanse klarinettist Charles Neidich geeft van 17 tot en met 20 april online masterclasses, die gratis gevolgd kunnen worden door klarinettisten en andere belangstellenden. Aan de orde komen: expressieve technieken, klankvorming en volume, boventonen, circulair breathing, dubbele tongslag en onbekend repertoire. Deelname voor (conservatorium)studenten kost € 100 voor één les of € 160 voor twee lessen. Inschrijven als deelnemer of luisteraar kan via de site van de Stichting Internationale Masterclass Apeldoorn of info@masterclass-apeldoorn.nl.

De New Yorker Charles Neidich bevindt zich al vele jaren aan de top van de muzikale wereld als klarinettist en pedagoog. In 1974 gaf hij zijn eerste solorecital en hij was een van de eerste westerse musici die in Moskou studeerde. Neidich maakte vele cd’s, zowel op moderne als historische instrumenten. Ook verzorgde hij de premières van nieuw werk van o.m. Milton Babbitt, Elliott Carter, Edison Denisov. Charles Neidich is niet alleen een gerenommeerd klarinettist, maar ook een aimabele docent en een goede verteller. Als docent is hij verbonden aan de Juilliard School of Music en de Manhattan School of Music.

De masterclass is een initiatief van de Stichting Internationale Masterclass Apeldoorn. Voor inschrijvingen en tijdschema kijk op: www.masterclass-apeldoorn.nl.


@