DATUM: 19-18 april 2021
LOCATIE: online
KOSTEN:
gratis

Derde editie Kindermuziekweek gaat door
Kindermuziekweeklied: ‘Muziek kan altijd’

Van 9 tot 18 april 2021 vindt door heel Nederland de derde landelijke Kindermuziekweek plaats. Er is een online programma met livestreams, interactieve lessen en lezingen, en (hopelijk) live activiteiten zoals concerten, muzieklessen, workshops en singalongs. Alle kinderen tot twaalf jaar (en (groot)ouders) kunnen tijdens de week genieten van alle mogelijke soorten muziek. Van hiphop tot klassiek, om te luisteren of om zelf te maken, er is voor iedereen wat.
Het Kindermuziekweeklied Muziek Kan Altijd is geschreven door Willem Wilminkprijswinnaar Jeroen Schipper. Het lied ademt het doel van de Kindermuziekweek:  het maakt niet uit waar je bent en hoe je het doet, muziek kun je altijd maken en beleven. Bij het lied is een digitaal muzikaal lespakket gemaakt met o.a. meespeelarrangementen.
De opening van de Kindermuziekweek vindt plaats in het Concertgebouw met optredens van Muziekhelden Unity, Het Leerorkest, leden van het Nederlands Philharmonisch Orkest en kindercomponist Daan de Swart, finalist van het Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble.

Meer informatie op www.kindermuziekweek.nl.


@