DATUM: 1, 2 en 3 juli 2021
LOCATIE: Kunsthumaniora Brussel

 

13e Klarinetstage Kunsthumaniora Brussel

Op 1, 2 en 3 juli 2021 vindt voor de dertiende keer de Klarinetstage Kunsthumaniora Brussel plaats. Initiatiefnemer en organisator van deze gerenommeerde klarinetstage is John Van Laethem (foto), klarinettist bij het Groot Harmonieorkest van de Gidsen en docent aan de Kunsthumaniora van Brussel. Vanwege de coronasituatie is er dit jaar een aangepast programma waarin het individuele lesgeven meer centraal zal staan en grotere choirs vervangen worden door specifieke kleinere groepen, zodat iedereen zowel het individuele als het kamermuziektraject kan doorlopen.

De stage is toegankelijk voor alle niveaus en alle klarinettypes. Docenten tijdens de stage zijn Nathalie Lefèvre, Anne Piirainen, Nadine Vandingenen, John Van Laethem, Bart Watté, David Van Maele, Dries Tack en Jules Baeten.
Op de eerste twee dagen zijn er masterclasses door Olivier Patey (klarinettist in het Koninklijk Concertgebouworkest en docent Conservatorium van Den Haag) en Benjamin Dieltjens (klarinettist van Antwerp Symphony Orchestra en docent Conservatorium Brussel). Zij zullen ook optreden bij de avondconcerten.

Tijdens de stage worden verschillende kanten van het klarinetspelen belicht. Zo kunnen de deelnemers kiezen tussen een inleiding tot klezmerspelen (door Philippe Leblanc) en hedendaagse muziek en speeltechnieken (door Dries Tack). Alexandertechnieken worden aangeleerd door Helga Henckens, hierbij leer je met minder inspanning een meer ontspannen manier van spelen te verkrijgen. Er zullen ook lezingen worden gegeven, over bijvoorbeeld Russische klarinetmuziek (door Anne Piiraenen).

Aanmelden kan tot uiterlijk 27 juni via www.zomerstages.be.


@