DATUM: 26 november 2022
LOCATIE: Plein Theater Amsterdam
AANMELDEN: klik hier

Samenspeeldag klarinet met Evan Ziporyn

Op deze dag, waar 40 klarinettisten aan mee kunnen doen, zullen stukken worden gespeeld die uitgekozen zijn door Evan Ziporyn en Fie Schouten en zal ook worden gewerkt aan improvisatie. De muziek wordt twee weken van tevoren toegestuurd. Iedereen die een klarinet – groot of klein –  bespeeld, kan meedoen, deelnamekosten: € 40 / Studenten en jeugd t/m 21 jaar: €15.
De Samenspeeldag in Amsterdam begint om 11.00 uur; om 14.30 uur is er een korte openbare presentatie (tickets: €5,-). De dag wordt geleid door de Amerikaanse (bas)klarinettist, componist, docent Evan Ziporyn en de Nederlandse (bas)klarinettist, docent en organisator Fie Schouten. Eduardo Doreste (oud-student van Fie Schouten en Michael Moore) zal assisteren. De muziek van componist/dirigent/klarinettist Evan Ziporyn (1959) heeft hem van Balinese tempels naar

concertzalen over de hele wereld gebracht. Onlangs verscheen zijn orkestrale versie van David Bowie’s laatste album, Blackstar, op Islandia Music, met Ziporyn als dirigent van zijn eigen Ambient Orchestra met Maya Beiser, cellosoliste. Hij componeerde o.a. het drumconcert Impulse Control en de gamelan/string hybride Air=Water.
Van 1992 tot 2012 was hij muziekregisseur, producer en componist/arrangeur van de Bang on a Can Allstars, waarmee hij in 2005 de Musical America’s Ensemble of the Year award won. Hij heeft ook opnames gemaakt en toerde met Paul Simon (You’re the One) en het Steve Reich Ensemble. Klik hier voor zijn site.


@