EVENEMENTEN

Organiseer je een activiteit waarbij de klarinet centraal staat? Stuur informatie naar: info@deklari.net. Evenementen die door abonnees van tijdschrift de Klarinet worden georganiseerd worden kosteloos op de site geplaatst (zonder abonnement kan de informatie tegen betaling van € 25,- geplaatst worden).

EVENEMENTEN

Organiseer je een activiteit waarbij de klarinet centraal staat? Stuur informatie naar: info@deklari.net. Evenementen die door abonnees van tijdschrift de Klarinet worden georganiseerd worden kosteloos op de site geplaatst. Geen abonnement? Je kunt je via deze site eenvoudig en voordelig abonneren (zonder abonnement kan de informatie tegen betaling van € 25,- geplaatst worden).

DATUM: 15 januari 2023 (12.00 uur)
LOCATIE: Immanuelkerk, Overwinningsplein, Groningen 

15 januari 2023: Het is tijd!  

Concert om te verbinden en de ogen van de politiek te openen

Dit gratis toegankelijke concert door alumni en studenten van de Master of Music van het Prins Claus Conservatorium is een vreedzaam protest om op te komen voor studenten en daarnaast generaties te verbinden.

Ontwikkelingsachterstanden vanwege de Covid-19 crisis, een (studenten)huizen tekort, collectief uitgesloten van de energie toeslag, mentale problemen en een rente op de studielening in plaats van een tegemoetkoming. De verloren generatie, de vergeten generatie, de pechgeneratie, allemaal benamingen voor de generatie studenten die nu studeren of net afgestudeerd zijn. Het is een generatie die meer wordt gezien als verloren zaak of bsn-nummer dan als individuen. Tijd om in actie te komen! Protesteren op De Dam lijkt niet meer van deze tijd, vanwege de grimmige sfeer die er plotseling kan ontstaan. Dus hoe kunnen we met het delen van onze individuele talenten de wereld een beetje opschudden? Met een vreedzaam protest, in de vorm van een concert, dat mensen en politici aan het denken zet en deuren opent om over deze kwesties te praten.

Doordat het concert gratis toegankelijk is voor iedereen kan het ook verbinding brengen tussen generaties, mensen warmte geven, saamhorigheid brengen en een hart onder de riem steken voor iedereen die dat nodig heeft in deze moeilijke tijd. Daarnaast wordt het concert ook als livestream aangeboden zodat mensen die aan huis gekluisterd zijn ook kunnen meegenieten. Het biedt zoveel meer dan een “gewoon” protest. Er worden werken gespeeld uit het klassieke, jazz en hedendaagse muziekrepertoire, voor ieder wat wils. Van o.a. Tsoupaki, Bach, Verhelst en als afsluiting een muzikale verrassing, een première met als inspiratie een erg bekend muziekstuk. De stukken worden gespeeld door Petr Agapov (drums), Femke van den Bergh (basklarinet),
Gabriele Bertosi (basgitaar), Emma Zarzuela Castro (cello), Bea Galán (piano), Samuel Gonzalez (marimba), Robert IJserinkhuisen (componist), Giordano Mor (trombone), Apostolos Pagonis (cello), Elena Rota (cello), Tonke Suithoff (piano) en Vittorio Zelocchi (cello).


DATUM: 4-7 januari 2023
LOCATIE: Conservatorium Brugge
MEER INFO: www.alascala.be

Clarinetissimo 2023 (dit evenement is afgelast)

Van 4 t/m 7 januari vindt in het Stedelijk Conservatorium Brugge Clarinetissimo 2023 plaats. Het doel van Clarinetissimo 2023 is om gepassioneerde en geïnteresseerde klarinettisten (vanaf 14 jaar) met een mooi artistiek niveau de gelegenheid te geven om deel te nemen aan het Clarinetissimo Festival – niet alleen als student maar ook als uitvoerder samen met de faculteit van internationale solisten/docenten. Deelnamekosten bedragen € 240 of € 300 (inclusief lunch, exclusief accommodatie). De concerten zijn openbaar (zie site voor ticketverkoop).
Het programma omvat: vier dagen masterclasses, drie keer concerteren samen met de docenten, clarinet choir, lezingen, repertoirestudie, orkestrepertoire, kamermuziek, hedendaagse technieken, brein efficiënt leren, podiumpresentatie, markt met instrumenten, mondstukken, rieten en accessoires.
De volgende klarinettisten zijn aanwezig als docent: Hedwig Swimberghe (België),  Nathalie Lefèvre (België), Joze Kotar (Slovenië), Sergei Petrov (Rusland), Claude Faucomprez (Frankrijk), Stephan Vermeersch (België) en Olivia Geerolff (België). Er is plek voor maximaal 40 deelnemers.


DATA: aug 2022 – feb 2023
INFO: info@klarinjo.nl/ www.klarinjo.nl

Zwols ensemble Klarinjo en Lucette van den Berg: Mazzeltov! 

Het achtste project van het Zwolse Klarinetensemble Klarinjo heet: Mazzeltov! en concentreert zich rondom het thema ‘joodse muziek’. Er wordt samengewerkt met zangeres Lucette van den Berg.
Op het programma staat de zg. klezmermuziek, maar ook stukken als ‘Over the Rainbow’ en muziek uit ‘Fiddler on  the Roof’.
Het programma wordt deels uitgevoerd op 8 oktober 2022 bij de Muziekestafette in Heino, op 17 december 2022 bij een clarinet choir-meeting in Groningen, waaraan Fie Schouten als basklarinetsolist zal spelen. Zondagavond 8 januari verzorgt Klarinjo de muziek bij een viering met joden, christenen en moslims in de Zwolse Lutherse kerk (19.00 uur). Op zaterdagavond 4 februari 2023 volgt, in Zwolle, het Mazzeltov-concert waaraan ook zangeres Lucette van den Berg zal meewerken.

Nieuwe spelers zijn altijd van harte welkom. Meedoen met Klarinjo? info@klarinjo.nl. De vaste repetities zijn op maandagavond van 19.15 tot 21.00 uur in Domusica te Zwolle (Radewijnsstraat) . www.klarinjo.nl 


DATUM: 17 december 2022
LOCATIE: Groningen  
INFO: klik hier 

3 klarinetensembles spelen samen met Fie Schouten en Femke van den Bergh

Op zaterdag 17 december 2022 ontmoeten drie klarinetensembles elkaar in Groningen. Deze dag is een vervolg op de Houtdag die in 2019 plaatsvond in Zwolle, waar drie groepen een dag samenwerkten. Op 17 december 2022 slaan de spelers van Clarinets Unlimited (Groningen), Klarinjo (Zwolle) en de Lucky Clarinets (Sneek) de handen ineen en werken aan o.a. het Bass Clarinet Double Concert van Jonathan Russell. Solisten bij dit werk zijn Fie Schouten en Femke van den Bergh.       

Deze samenspeeldag vindt plaats in de Immanuelkerk te Groningen waar aan het einde van de middag ook het slotconcert plaatsvind. Hierbij zullen de groepen zich ook individueel presenteren met eigen repertoire. Ticketverkoop gaat via de site www.clarinetsunlimited.nl.


DATUM: 1 april 2023 (+ repetities)
LOCATIE: Huizen
MEER INFO: klik HIER

Klarinettisten gezocht voor Queenproject in Huizen 

Op 1 april 2023 gaat muziekvereniging Prinses Irene uit Huizen een bijzonder project uitvoeren voor orkest, koor en solisten, namelijk The Queen Symphony van Tolga Kashif. Dit muziekstuk is een uur durende symfonische ode aan Queen, één van de beste rockbands van de geschiedenis. In het stuk komen nummers voor als Radio Gaga, The Show must go on, Love of my life, Killer Queen, Who wants to live forever, Bicycle Race en natuurlijk ook Bohemian Rhapsody, We will rock you en We are the champions. Voor dit project worden nog goede klarinettisten op minimaal B- maar bij voorkeur C- (of D-)niveau. Voor meer informatie en een aanmeldingsformulier; kijk op de site van het orkest.


DATUM: 26 november 2022
LOCATIE: Plein Theater Amsterdam
AANMELDEN: klik hier

Samenspeeldag klarinet met Evan Ziporyn

Op deze dag, waar 40 klarinettisten aan mee kunnen doen, zullen stukken worden gespeeld die uitgekozen zijn door Evan Ziporyn en Fie Schouten en zal ook worden gewerkt aan improvisatie. De muziek wordt twee weken van tevoren toegestuurd. Iedereen die een klarinet – groot of klein –  bespeeld, kan meedoen, deelnamekosten: € 40 / Studenten en jeugd t/m 21 jaar: €15.
De Samenspeeldag in Amsterdam begint om 11.00 uur; om 14.30 uur is er een korte openbare presentatie (tickets: €5,-). De dag wordt geleid door de Amerikaanse (bas)klarinettist, componist, docent Evan Ziporyn en de Nederlandse (bas)klarinettist, docent en organisator Fie Schouten. Eduardo Doreste (oud-student van Fie Schouten en Michael Moore) zal assisteren. De muziek van componist/dirigent/klarinettist Evan Ziporyn (1959) heeft hem van Balinese tempels naar (meer…)@