EVENEMENTEN

Organiseer je een activiteit waarbij de klarinet centraal staat? Stuur informatie naar: info@deklari.net. Evenementen die door abonnees van tijdschrift de Klarinet worden georganiseerd worden kosteloos op de site geplaatst (zonder abonnement kan de informatie tegen betaling van € 25,- geplaatst worden).

EVENEMENTEN

Organiseer je een activiteit waarbij de klarinet centraal staat? Stuur informatie naar: info@deklari.net. Evenementen die door abonnees van tijdschrift de Klarinet worden georganiseerd worden kosteloos op de site geplaatst. Geen abonnement? Je kunt je via deze site eenvoudig en voordelig abonneren (zonder abonnement kan de informatie tegen betaling van € 25,- geplaatst worden).

DATUM: 26 november 2022
LOCATIE: Plein Theater Amsterdam
AANMELDEN: klik hier

Samenspeeldag klarinet met Evan Ziporyn

Op deze dag, waar 40 klarinettisten aan mee kunnen doen, zullen stukken worden gespeeld die uitgekozen zijn door Evan Ziporyn en Fie Schouten en zal ook worden gewerkt aan improvisatie. De muziek wordt twee weken van tevoren toegestuurd. Iedereen die een klarinet – groot of klein –  bespeeld, kan meedoen, deelnamekosten: € 40 / Studenten en jeugd t/m 21 jaar: €15.
De Samenspeeldag in Amsterdam begint om 11.00 uur; om 14.30 uur is er een korte openbare presentatie (tickets: €5,-). De dag wordt geleid door de Amerikaanse (bas)klarinettist, componist, docent Evan Ziporyn en de Nederlandse (bas)klarinettist, docent en organisator Fie Schouten. Eduardo Doreste (oud-student van Fie Schouten en Michael Moore) zal assisteren. De muziek van componist/dirigent/klarinettist Evan Ziporyn (1959) heeft hem van Balinese tempels naar (meer…)


DATUM: 26 november 2022
LOCATIE: Boogie Woogie Winterswijk 
MEER INFO: klik HIER

Dag van de Klarinet in Winterswijk  

Op zaterdag 26 november 2022 organiseert Boogie Woogie-instituut voor kunst en cultuur i.s.m. Winterswijkse Muziekverenigingen de Dag van de Klarinet. Locatie van de dag is het gebouw aan de Roelvinkstraat 2 te Winterswijk. De dag bestaat uit twee gedeeltes.
Van 10.30 tot 11.15 uur kan iedereen die belangstelling heeft en graag klarinet wil leren spelen het instrument uitproberen en informatie inwinnen bij de klarinetdocenten van Boogie Woogie: Mireille Hitman en Anita Maris.
Deelnemers aan de klarinetdag kunnen aan twee verschillende ensembles deelnemen. Er is een ensemble voor jonge klarinettisten tot B-niveau. Zij starten om 11.15 uur. Daarnaast wordt een klarinetchoir gevormd bestaande uit volwassen klarinettisten en jeugd vanaf B-niveau.  Voor deelnemers aan het klarinetchoir start de dag om 10.00 uur.

Drie klarinettisten, musici van het Nederlands Douane Orkest, komen deze dag naar Winterswijk om samen met de klarinetdocenten van Boogie Woogie workshops te geven aan de gevorderde deelnemers. Ook zijn zij betrokken bij de ensemble repetities en zullen zij meewerken aan het slotconcert. Voor de jonge klarinettisten staat er nog een speelse verrassing op het programma.


DATUM: 17 december 2022
LOCATIE: Groningen  
INFO: klik hier 

3 klarinetensembles spelen samen met Fie Schouten en Femke van den Bergh

Op zaterdag 17 december 2022 ontmoeten drie klarinetensembles elkaar in Groningen. Deze dag is een vervolg op de Houtdag die in 2019 plaatsvond in Zwolle, waar drie groepen een dag samenwerkten. Op 17 december 2022 slaan de spelers van Clarinets Unlimited (Groningen), Klarinjo (Zwolle) en de Lucky Clarinets (Sneek) de handen ineen en werken aan o.a. het Bass Clarinet Double Concert van Jonathan Russell. Solisten bij dit werk zijn Fie Schouten en Femke van den Bergh.       

Deze samenspeeldag vindt plaats in de Immanuelkerk te Groningen waar aan het einde van de middag ook het slotconcert plaatsvind. Hierbij zullen de groepen zich ook individueel presenteren met eigen repertoire. Ticketverkoop gaat via de site www.clarinetsunlimited.nl.


DATA: aug 2022 – feb 2023
INFO: info@klarinjo.nl/ www.klarinjo.nl

Zwols ensemble Klarinjo en Lucette van den Berg: Mazzeltov! 

Het achtste project van het Zwolse Klarinetensemble Klarinjo heet: Mazzeltov! en concentreert zich rondom het thema ‘joodse muziek’. Er wordt samengewerkt met zangeres Lucette van den Berg.
Op het programma staat de zg. klezmermuziek, maar ook stukken als ‘Over the Rainbow’ en muziek uit ‘Fiddler on  the Roof’.
Het programma wordt deels uitgevoerd op 8 oktober 2022 bij de Muziekestafette in Heino, op 17 december 2022 bij een clarinet choir-meeting in Groningen, waaraan Fie Schouten als basklarinetsolist zal spelen. Op zaterdagavond 4 februari 2023 volgt, in Zwolle, het Mazzeltov-concert waaraan ook zangeres Lucette van den Berg zal meewerken.

Nieuwe spelers zijn altijd van harte welkom. Meedoen met Klarinjo? info@klarinjo.nl. De vaste repetities zijn op maandagavond van 19.15 tot 21.00 uur in Domusica te Zwolle (Radewijnsstraat) . www.klarinjo.nl 


DATUM: 4-7 januari 2023
LOCATIE: Conservatorium Brugge
MEER INFO: www.alascala.be

Clarinetissimo 2023

Van 4 t/m 7 januari vindt in het Stedelijk Conservatorium Brugge Clarinetissimo 2023 plaats. Het doel van Clarinetissimo 2023 is om gepassioneerde en geïnteresseerde klarinettisten (vanaf 14 jaar) met een mooi artistiek niveau de gelegenheid te geven om deel te nemen aan het Clarinetissimo Festival – niet alleen als student maar ook als uitvoerder samen met de faculteit van internationale solisten/docenten. Deelnamekosten bedragen € 240 of € 300 (inclusief lunch, exclusief accommodatie). De concerten zijn openbaar (zie site voor ticketverkoop).
Het programma omvat: vier dagen masterclasses, drie keer concerteren samen met de docenten, clarinet choir, lezingen, repertoirestudie, orkestrepertoire, kamermuziek, hedendaagse technieken, brein efficiënt leren, podiumpresentatie, markt met instrumenten, mondstukken, rieten en accessoires.
De volgende klarinettisten zijn aanwezig als docent: Hedwig Swimberghe (België),  Nathalie Lefèvre (België), Joze Kotar (Slovenië), Sergei Petrov (Rusland), Claude Faucomprez (Frankrijk), Stephan Vermeersch (België) en Olivia Geerolff (België). Er is plek voor maximaal 40 deelnemers.@