EVENEMENTEN

Organiseer je een activiteit waarbij de klarinet centraal staat? Stuur informatie naar: info@deklari.net. Evenementen die door abonnees van tijdschrift de Klarinet worden georganiseerd worden kosteloos op de site geplaatst (zonder abonnement kan de informatie tegen betaling van € 25,- geplaatst worden).

EVENEMENTEN

Organiseer je een activiteit waarbij de klarinet centraal staat? Stuur informatie naar: info@deklari.net. Evenementen die door abonnees van tijdschrift de Klarinet worden georganiseerd worden kosteloos op de site geplaatst. Geen abonnement? Je kunt je via deze site eenvoudig en voordelig abonneren (zonder abonnement kan de informatie tegen betaling van € 25,- geplaatst worden).

DATUM: 12 oktober 2024 
LOCATIE: Olympus College, Olympus 11, Arnhem
MEER INFO: klik HIER

Klarinettendag Arnhem: 12 oktober 2024

Het Arnhems Klarinettenkoor (AKK) organiseert in het najaar een Klarinettendag. Alle deelnemende klarinettisten spelen op deze dag samen in een groot klarinettenkoor en er zijn ook meerdere workshops, met de volgende onderwerpen: ritme, laaghout, improvisatie, rieten/mondstukken en klezmer. Deelnamekosten bedragen €25,-.
Kijk op de site van het AKK voor meer informatie en aanmelden.


DATA: sep 2024 – jan 2025
MEER INFO: klik HIER

Klarinjo: Ratatouille

Het Zwolse Klarinetensemble Klarinjo werkt vanaf september 2024 aan het project Ratatouille. Er worden werken gespeeld die allemaal een link hebben met eten of drinken. Op het programma staan bekende stukken van o.a. Mozart en Haydn, maar ook onbekende werken met titels als The Witches’ Recipe, Cocktails en Expresso.
De uitvoeringen van dit project vinden o.a. plaats in oktober 2024 te Heino en monden uit in het eerste lustrumconcert begin 2025.

 Wil je meedoen met (een project van) Klarinjo? zoek contact via info@klarinjo.nl. De repetities zijn op maandagavond van 19.15 tot 21.00 uur in Domusica te Zwolle (Radewijnsstraat) . www.klarinjo.nl 


DATUM: juni/juli 2024
LOCATIE: Zwolle
MEER INFO: klik HIER

Music Mind Games

Music Mind Games teacher training
Music Mind Games is een innovatieve en interactieve methode voor het aanleren van muziektheorie en solfège, ontwikkeld door Michiko Yurko. Hierbij wordt gebruik gemaakt van creative spelletjes en leuke aantrekkelijke materialen. Muziekdocenten en -studenten kunnen deelnemen aan de trainingen te Zwolle, die plaatsvinden in twee series: 30 juni tot en met 4 juli 2024 en  6 tot en met 10 juli 2024. Beide trainingen zijn in het Engels en bestaan uit 30 uur les, gegeven door Silvia Crusellas Maña.


DATUM: 8 -11 januari 2025 
LOCATIE: Glendale, Arizona
MEER INFO: klik HIER


Low Clarinet Festival 2025 

In januari 2025 vind opnieuw een internationaal festival plaats met aandacht voor de lage klarinetten: Low Clarinet Festival (georganiseerd door de ICA: International Clarinet Association).
Artistiek directeur is Stefanie Gardner, aanwezige basklarinettisten zijn onder meer   Amy Advocat (VS), Jason Alder (VK), Jeff Anderle (VS), Lara Diaz (Spanje), Lorenzo Antonio Iosco (China), Michael Lowenstern (VS), Jon Russell (VS), Fie Schouten (Nederland), Sebastian Tozzola (Argentinië) en Sarah Watts (VK).
Naast solo en kamermuziekoptredens zijn er: masterclasses, jamsessies, competities, laag klarinetensemble en informatiemarkt.


DATUM: september 2024 t/m februari 2025
LOCATIE: Merwedestraat 98, Groningen
MEER INFO: klik HIER

Clarinets Unlimited Groningen zoekt spelers 

Speel je klarinet en woon je in Noord Nederland? Je bent van harte welkom om mee te spelen met clarinet choir Clarinets Unlimited. De repetities zijn elke woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Rivierenbuurt te Groningen (achter het hoofdstation). Vanaf september 2024 tot en met februari 2025 wordt gewerkt aan muziek rond het thema ‘Oorlog en Vrede’.@