EVENEMENTEN

Organiseer je een activiteit waarbij de klarinet centraal staat? Stuur informatie naar: info@deklari.net. Evenementen die door abonnees van tijdschrift de Klarinet worden georganiseerd worden kosteloos op de site geplaatst. Geen abonnement? Je kunt je via deze site eenvoudig en voordelig abonneren (zonder abonnement kan de informatie tegen betaling van € 25,- geplaatst worden).

EVENEMENTEN

Organiseer je een activiteit waarbij de klarinet centraal staat? Stuur informatie naar: info@deklari.net. Evenementen die door abonnees van tijdschrift de Klarinet worden georganiseerd worden kosteloos op de site geplaatst. Geen abonnement? Je kunt je via deze site eenvoudig en voordelig abonneren (zonder abonnement kan de informatie tegen betaling van € 25,- geplaatst worden).

DATA: sept. 2021 – jan. 2022
INFO: info@klarinjo.nl

Zwols Klarinetensemble Klarinjo: Notenkrakerproject

Het zesde project van het Zwolse Klarinetensemble Klarinjo heet: de Notenkraker. Tijdens dit project worden bekende melodieën uit de Notenkraker van Tsjaikovsky gespeeld. Bij het concert op 22 januari 2022 zal hierop gedanst worden door balletdansers van Dansstudio Maschenka en wordt het sprookje van de Notenkraker en de Muizenkoning verteld. Er is een repetitiedag op zaterdag 6 november.
Op zaterdag 20 november 2021 neemt Klarinjo deel aan de 3-choirdag in Soest (voor 3 choirs uit Groningen, Soest en Zwolle onder leiding van Kees Vos en Karin Vrieling en m.m.v. Marieke Vos). Op 28 november speelt Klarinjo samen met het Bachschool Klarinetensemble in het Herman van Veen Arts Center op Landgoed De Paltz.
Meedoen met dit project? info@klarinjo.nl. De vaste repetities zijn op maandagavond van 19.15 tot 21.00 uur in de Samenhof te Zwolle (naast Hedon). www.klarinjo.nl 


DATUM: 11 oktober 2021
LOCATIE: Adams Muziekcentrale Lummen (B)
KOSTEN:  €20 tot €50

Auditietraining voor (beroeps)klarinettisten 

De Clarinet Audition Academy biedt een mogelijkheid om de kunst van het auditeren (verder) te leren beheersen, ervaring op te bouwen, jezelf beter te leren kennen, stressbestendiger te worden, tips uit te wisselen met collegae en experts en beter te leren omgaan met moeilijke of onverwachte situaties. Kortom een extra ‘tool’ in aanloop naar een auditie en daardoor een grotere kans op succes.
De eerstkomende auditietraining voor klarinettisten zal plaatsvinden op maandag 11 oktober 2021 in Adams Muziekcentrale Lummen (België, zo’n 65 km van Eindhoven en Antwerpen) van 10u tot 18u. Bij deze editie komt Nele Delafonteyne (foto), soloklarinettist Antwerp Symphony Orchestra, haar expertise delen als jury tijdens de auditie en als docent tijdens de masterclass. Deelnemen kan actief spelend, enkel als toehoorder of een combinatie van beiden. De deelnameprijzen liggen tussen 20 en 50 euro.
In de ochtend zijn meerdere rondes, achter en voor het scherm. Hierbij kan een keuze gemaakt worden uit orkestfragmenten en klarinetconcerten (kan ook op es- of basklarinet).  In de middag is er tijd voor auditietips, feedback en masterclass.
Inschrijven of meer info: clarinet_auditionacademy@hotmail.com of +32-479536651 (Michèlle Geerlings), www.facebook.com/clarinetauditionacademy.


DATUM: 14-17 oktober 2021
LOCATIE: Noci (Zuid-Italië)

Internationaal Klarinet Concours ‘Saverio Mercadante’

Voor de 17e keer vindt in Italië de Internationale Klarinet Competitie ‘Saverio Mercadante ’ plaats. De editie van 2021 is van 14 tot en met 17 oktober in de Congreshall van Hotel Punto Verde en Auditorium Musma te Noci (regio Bari, Zuid-Italië). Artistiek directeur van de competitie is Antonio Tinelli, hij is (onder meer) klarinetdocent aan het muziekconservatorium ‘N. Piccinni’ te Bari.
Het klarinetconcours is bedoeld voor jonge klarinettisten in drie categorieën: Senior (spelers geboren in of na 1986), Junior (spelers geboren in of na 2003), Young (geboren in of na 2006). Klarinettisten uit de eerste categorie kunnen zich niet meer aanmelden, spelers uit de andere twee categorieën kunnen zich tot 2 oktober aanmelden. Meer informatie: www.associazioneaulos.com.


DATUM: 5-8 januari 2022
LOCATIE: Conservatorium Brugge

Clarinetissimo 2022

Van 5 t/m 8 januari vindt in het Stedelijk Conservatorium Brugge Clarinetissimo 2022 plaats. Het doel van Clarinetissimo 2022 is om gepassioneerde en geïnteresseerde klarinettisten (vanaf 14 jaar) met een mooi artistiek niveau de gelegenheid te geven om deel te nemen aan het Clarinetissimo Festival – niet alleen als student maar ook als uitvoerder samen met de faculteit van internationale solisten/docenten. Deelnamekosten bedragen € 240 of € 300 (inclusief lunch, exclusief accommodatie).
Het programma omvat: vier dagen masterclasses, drie keer concerteren samen met de docenten, clarinet choir, lezingen, repertoirestudie, orkestrepertoire, kamermuziek, hedendaagse technieken, brein efficiënt leren, podiumpresentatie, markt met instrumenten, mondstukken, rieten en accessoires.
De volgende klarinettisten zijn aanwezig als docent: Hedwig Swimberghe (België), Sergei Petrov (Rusland), Nathalie Lefèvre (België), Joze Kotar (Slovenië), Claude Faucomprez (Frankrijk), Stephan Vermeersch (België). Kijk voor meer informatie op www.alascala.be.@