EVENEMENTEN

Organiseer je een activiteit waarbij de klarinet centraal staat? Stuur informatie naar: info@deklari.net. Evenementen die door abonnees van tijdschrift de Klarinet worden georganiseerd worden kosteloos op de site geplaatst (zonder abonnement kan de informatie tegen betaling van € 25,- geplaatst worden).

EVENEMENTEN

Organiseer je een activiteit waarbij de klarinet centraal staat? Stuur informatie naar: info@deklari.net. Evenementen die door abonnees van tijdschrift de Klarinet worden georganiseerd worden kosteloos op de site geplaatst. Geen abonnement? Je kunt je via deze site eenvoudig en voordelig abonneren (zonder abonnement kan de informatie tegen betaling van € 25,- geplaatst worden).

DATUM: 2,3 & 4 juli 2022
LOCATIE: Kunsthumaniora Brussel 
KOSTEN:  €150/(€190
MEER INFO: www.zomerstages.be

14e Zomerstage Brussel  

Deze zomerstage staat open voor alle klarinetleerlingen en conservatoriumstudenten, die de sfeer en de werkwijze van de Brusselse Kunsthumaniora willen leren kennen, of gewoon een leuke en leerzame driedaagse op hun instrument willen ervaren. Alle cursisten krijgen elke dag individuele lessen en kamermuziek (duo, kwartet) en maken deel uit van een klarinetchoir. Voor de individuele lessen en de masterclass wordt verwacht dat de leerling tenminste 1 stuk grondig heeft ingestudeerd. De masterclass klarinet van dit jaar wordt gegeven door Calogero Palermo, eerste klarinettist van het Concertgebouworkest Amsterdam.


DATUM: 14 juli 2022
LOCATIE: Kerkrade 
INFO: klik hier voor tickets

Workshop kamermuziek voor blazers

Tijdens deze workshop gaan dirigenten aan de slag met de blazers van het Heliconensemble. De workshop, die plaatsvindt tijdens het Wereld Muziek Concours,  wordt geleid door Ivan Meylemans (foto) en duurt van 14.00 tot 17.00 uur.

Het Helicon ensemble is al decennia lang een begrip in de Limburgse blaasmuziek. Dit professionele ensemble speelt muziek voor kamermuziekbezetting en heeft dus een hele andere benadering dan de reguliere blaasorkesten. Ivan Meylemans zal met de kandidaten gaan werken aan een tweetal iconische composities: Mozarts Serenade in c klein en Francaix’ Sept dances d’après le ballet “Les malheurs de Sophie”.

Toehoorders kunnen de workshop in het Theater Kerkrade bijwonen à €10,-.


DATA: aug 2022 – feb 2023
INFO: info@klarinjo.nl/ www.klarinjo.nl

Zwols Klarinetensemble Klarinjo: Mazzeltov! 

Het achtste project van het Zwolse Klarinetensemble Klarinjo heet: Mazzeltov! en concentreert zich rondom het thema ‘joodse muziek’. Hierbij kun je denken aan de zg. klezmermuziek, maar ook aan muziek van Joodse componisten (zoals George Gershwin). Op het programma staan verder stukken als ‘Over the Rainbow’ en muziek uit ‘Fiddler on  the Roof’.
Het programma wordt deels uitgevoerd in oktober bij de Muziekestafette in Heino, eind 2022 bij een clarinet choir-meeting in Groningen, waaraan Fie Schouten als basklarinetsolist zal spelen. Begin februari 2023 volgt, in Zwolle, het Mazzeltov-concert waaraan ook zangeres Lucette van den Berg zal meewerken.

Nieuwe spelers zijn altijd van harte welkom. Meedoen met Klarinjo? info@klarinjo.nl. De vaste repetities zijn op maandagavond van 19.15 tot 21.00 uur in Domusica te Zwolle (Radewijnsstraat) . www.klarinjo.nl 


DATUM: 26 november 2022
LOCATIE: Amsterdam
AANMELDEN: klik hier

Samenspeeldag klarinet met Evan Ziporyn

Op deze dag, waar 40 klarinettisten aan mee kunnen doen, zullen stukken worden gespeeld die uitgekozen zijn door Evan Ziporyn en Fie Schouten en zal ook worden gewerkt aan improvisatie. De muziek wordt twee weken van tevoren toegestuurd. Iedereen die een klarinet – groot of klein –  bespeeld, kan meedoen, deelnamekosten: € 40 / Studenten en jeugd t/m 21 jaar: €15.
De Samenspeeldag  in het Plein Theater in Amsterdam begint om 11.00 uur; om 14.30 uur is er een korte presentatie waarbij ook vrienden en familieleden welkom zijn (tickets: €5,-).

De dag wordt geleid door de Amerikaanse (bas)klarinettist, componist, docent Evan Ziporyn en de Nederlandse (bas)klarinettist, docent en organisator Fie Schouten. Eduardo Doreste (oud-student van Fie Schouten en Michael Moore) zal assisteren.

Evan Ziporyn
De muziek van componist/dirigent/klarinettist Evan Ziporyn (1959) heeft hem van Balinese tempels naar concertzalen over de hele wereld gebracht. (meer…)


DATUM: 5-8 januari 2022
LOCATIE: Conservatorium Brugge
MEER INFO: www.alascala.be

Clarinetissimo 2022

Van 5 t/m 8 januari vindt in het Stedelijk Conservatorium Brugge Clarinetissimo 2022 plaats. Het doel van Clarinetissimo 2022 is om gepassioneerde en geïnteresseerde klarinettisten (vanaf 14 jaar) met een mooi artistiek niveau de gelegenheid te geven om deel te nemen aan het Clarinetissimo Festival – niet alleen als student maar ook als uitvoerder samen met de faculteit van internationale solisten/docenten. Deelnamekosten bedragen € 240 of € 300 (inclusief lunch, exclusief accommodatie).
Het programma omvat: vier dagen masterclasses, drie keer concerteren samen met de docenten, clarinet choir, lezingen, repertoirestudie, orkestrepertoire, kamermuziek, hedendaagse technieken, brein efficiënt leren, podiumpresentatie, markt met instrumenten, mondstukken, rieten en accessoires.
De volgende klarinettisten zijn aanwezig als docent: Hedwig Swimberghe (België), Sergei Petrov (Rusland), Nathalie Lefèvre (België), Joze Kotar (Slovenië), Claude Faucomprez (Frankrijk), Stephan Vermeersch (België).@