25 JAAR DE KLARINET

PROGRAMMA ZATERDAG 13 APRIL 

De zaterdag staat in het teken van ontmoeting tussen clarinet choirs. Elke klarinetensemble kan zich aanmelden. Ook is het mogelijk om individueel deel te nemen. Met alle spelers samen wordt een megachoir gevormd.
Alle ensembles die dat willen, kunnen ook een kort optreden verzorgen. Dirigenten van verschillende clarinet choirs leiden een deel van de repetitie en kunnen zelf een muziekstuk voorstellen. Een special guest zal solospelen met het megachoir en Martijn Rondel (⇒⇓) schrijft speciaal voor deze dag een nieuwe compositie!

Aanmelden klarinetensembles: neem contact op via info@deklari.net.
Individueel aanmelden: ga naar de aanmeldpagina.

Globale tijdsindeling: De repetities in de theaterzaal starten omstreeks 10.00 uur en eindigen rond 17.00 uur. Er wordt gerepeteerd in blokken van een uur, waarbij het laatste kwartier steeds is gereserveerd voor een kort optreden door een van de aanwezige ensembles. Zij spelen op het podium van de theaterzaal. Omstreeks 18.30 uur zal er een slotpresentatie zijn, inclusief een spetterend optreden van het Voormalig Kwartet van de Koninklijke Luchtmacht! Verwacht eindtijdstip: ca. 20.00 uur.  

ANWB: De hele dag is er klarinet-ANWB (Als je Nu Wilt Blazen). Voor het geval een klarinet opeens dienst weigert.  

Catering: In de Nieuwe Buitensoos is het niet toegestaan eigen drinken of etenswaren mee te brengen. Kijk voor meer informatie op de LOCATIE pagina.

Martijn Rondel:
“Op 7-jarige leeftijd koos ik ervoor om klarinet te spelen, nadat drums afviel omdat de buren dit geen goed idee vonden. Ik werd lid van Harmonie St. Cecilia uit Princenhage waar ik mijn eerste klarinetlessen kreeg. Niet lang daarna ging ik lessen volgen bij Pieter Zwaans aan de muziekschool. Op de middelbare school schreef ik mijn eerste compositie voor piano die, doordat de noten te ver uit elkaar lagen, technisch onuitvoerbaar was voor de juf. Zo begon mijn zoektocht naar wat goed te spelen was en wat niet.
Na een aantal omzwervingen volgde ik  de opleiding tot muziekdocent en klarinet aan Codarts in Rotterdam. De afgelopen jaren heb ik bij een aantal gerenommeerde componisten workshops/lessen gevolgd en is het vuurtje om muziek te schrijven steeds groter geworden. Muziek van componisten als Igor Stravinsky, Charles Ives, John Williams, Maslanka en anderen zijn regelmatig in mijn huiskamer te horen.
Recent word ik regelmatig gevraagd om stukken te schrijven. Fantastisch leuk! Onlangs werkte ik aan een opdracht voor Musidesk en daarvoor schreef ik de jaarlijkse compositie voor het ZON.”


@