25 JAAR DE KLARINET

LOCATIE 

De Nieuwe Buitensocieteit Zwolle, ook wel de Buitensoos genoemd, is een multifunctioneel centrum in Zwolle, gelegen tegenover Station Zwolle, nabij de binnenstad van Zwolle. Het adres is: Stationsplein 1.

Het gehele pand (met uitzondering van drie zalen) is ook toegankelijk voor wie gebruik maakt van een scootmobiel of rolstoel. Zowel op het parkeerterrein als in de garage zijn invalidenparkeerplaatsen.

Huisdieren zijn niet welkom, maar uiteraard wordt voor een hulphond een uitzondering gemaakt.

ROUTE EN OVERNACHTEN 

Route

Met trein (of bus):
De Nieuwe Buitensociëteit bevindt zich binnen 60 stappen vanaf het station, het gebouw is recht tegenover de stationsuitgang centrum Zwolle gelegen.
Vanaf het grootste gedeelte van de grotere stations van Nederland gaat er een directe verbinding naar Zwolle. Zwolle is een van de grootste spoorknooppunten van Nederland, met lijnen uit onder andere Kampen, Enschede, Deventer, Amersfoort, Emmen, Lelystad en Meppel. Vanaf zowel Utrecht, Nijmegen, Amsterdam en Groningen is Zwolle in een uur tot maximaal vijf kwartier bereikbaar.
Naast treinen, gaan er ook veel buslijnen van en naar station Zwolle.

Met de auto
Vanaf de snelweg (A28) is de Nieuwe Buitensociëteit binnen 5 tot 10 minuten bereikbaar (afslag Zwolle Zuid of Zwolle Centrum op de A28). Er kan zowel naast als tegenover de Nieuwe Buitensociëteit (betaald) geparkeerd worden. De parkeergarage Stationsplein tegenover de locatie beschikt over 280 plekken en het parkeerterrein (ingang vanaf Stationsweg Zwolle) naast de locatie beschikt over 110 plekken. Ook kan geparkeerd worden aan de achterzijde van het station (wijk Hanzeland, bijv. parkeergarage Lübeckplein), dit is iets goedkoper, maar wel wat verder lopen (het makkelijkst loopt u door het station, hierbij gebruikt u uw ov-chipkaart om door de poortjes te gaan).

Op de fiets
Wie op de fiets komt kan gebruik maken van de ondergrondse Fietsenstalling Stationsplein. De eerste 24 uur kan de fiets hier kosteloos bewaakt gestald worden met een ov-chipkaart. De bewaakte Fietsenstalling Stationsplein is 7 dagen in de week geopend, zaterdagnacht tot 2.00 uur en zondagnacht tot 1.00 uur. In de fietsenstalling is ook plaats voor fietsen die niet in een fietsenrek passen, zoals fietsen met een bak voorop of een breder stuur.

Overnachten

In Zwolle en nabije omgeving zijn veel goede overnachtingsmogelijkheden, variërend van B&B’s, tot hotels in diverse prijsklasses. Hier staat een selectie uit het aanbod.

ETEN EN DRINKEN 

Geen eigen drinken of eten!

Let op: In de Nieuwe Buitensoos is het niet toegestaan om je eigen drinken en eten mee te brengen. Dit is voor sommige mensen misschien niet fijn of lastig, maar het zijn nu eenmaal de regels. We hopen dat iedereen zich eraan wil houden om ons als organisator niet in de problemen te brengen! Uiteraard is een flesje water wel toegestaan.

 

Koffie/thee

Deelnemers ontvangen op beide dagen 3 muntjes waarmee koffie, thee of fris gehaald kan worden. Wie meer wil drinken, kan op eigen kosten nog iets bestellen.

Lunch en buffet

Omdat het meebrengen van eigen etenswaren niet is toegestaan, hebben we met de Nieuwe Buitensoos een eenvoudig lunchpakket en buffet afgesproken voor een zo laag mogelijk prijs.
Lunch (beide dagen): dit omvat twee goed belegde broodjes, flesje drinken, handfruit en een candybar. Het wordt genuttigd in de restauratieve ruimte.
Streetfood Buffet (za 13 april, omstreeks 17.30 uur):  er zijn pitabroodjes falafel (met wortel, komkommer, rode ui, sla en knoflooksaus), broodjes hamburger (met tomaat, uienringen, sla, spek en ketchup) en witte puntjes hotdogs (met zuurkool, rode kool, augurk, mosterd en curry). Het wordt genuttigd in de restauratieve ruimte.
Tip: breng je tandenborstel mee 🙂
Vanzelfsprekend wordt rekening gehouden met dieetwensen. Deze kunnen bij de aanmelding worden doorgegeven.  

Afsluitende maaltijd op zondag?

Op zondag eindigt het programma omstreeks 17.00 uur. Misschien een goed moment om nog even de mooie binnenstad van Zwolle op te zoeken voor een afsluitende maaltijd (op ca. 10 minuten lopen vanaf de Buitensoos). Reserveren wordt aangeraden. Tip: maak gebruik van een kleine of grote bagagekluis op station Zwolle à resp. € 4,50 of € 6,50.


@